Eiiiii, avui us escric una recepta francesa del segle XVII, és un plat salat preparat amb ingredients bàsics com són els ous, la crema de llet i el formatge, la resta hi podem afegir el que sorgeixi de la nostra imaginació, per exemple, productes càrnics, peix, verdures, etc. Tots aquests ingredients es barregen dins d'un motllo folrat amb pasta brisa o quebrada. La més clàssica i coneguda de totes és la Quiche Lorraine preparada amb cansalada, ceba i formatge ratllat.
Jo he optat per fer servir una pasta de full per folrar el motllo i com a ingredients principals la tonyina, els espàrrecs en conserva i el pernil dolç.
Aquest plat, altament calòric, pot esdevenir un plat únic per sopar, acompanyat perquè no d'un bon vi negre.
Ingredients
- Un motllo rodó de 27 cm de diàmetre
- Una làmina de pasta de full o bé brisa ( de venda en qualsevol supermercat a la secció de refrigerats )
- Una llauna de tonyina
- Pernil dolç( 3/4 talls )
- 5 espàrrecs en conserva
- 3 ous
- Tires de pebrot escalivat
- Un vas de llet sencera
- Un brick de nata de 200 cc
- Formatge ratllat ( vaig fer servir Emmental )
- Sal
- Pebre negre
Elaboració
Folrem el motllo amb la pasta i reservem. A banda en un bol, batem els tres ous, afegim la nata i la llet i tornem a batre, afegim sal i pebre. A continuació anem incorporant tots els ingredients sòlids: la tonyina escorreguda d'oli, el pernil dolç tallat a trossets, el pebrot escalivat a tires i finalment els espàrrecs talladets. Aboquem tot dins els motllo que teniem reservat folrat amb la pasta i acabem la preparació amb el formatge ratllat per sobre.
Enfornem a 210ºC durant uns 20 minuts aproximadament. Vigileu que no se us cremi.
Per saber si està cuita punxeu la massa amb un punxó o ganivet i si surt net és que ja està cuita.
Bon appétit!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario