cerca

jueves, 29 de marzo de 2012

Quiche de tonyina i espàrrecs

Eiiiii, avui us escric una recepta francesa del segle XVII,  és un plat salat preparat amb ingredients bàsics com són els ous, la  crema de llet i el formatge, la resta hi podem afegir el que sorgeixi de la nostra imaginació, per exemple, productes càrnics, peix, verdures, etc. Tots aquests ingredients es barregen dins d'un motllo folrat amb pasta brisa o quebrada.  La més clàssica i coneguda de totes és la Quiche Lorraine preparada amb cansalada, ceba i formatge ratllat. 
Jo he optat per fer servir una pasta de full per folrar el motllo i com a  ingredients principals la tonyina, els espàrrecs en conserva i el pernil dolç.
Aquest plat, altament calòric, pot esdevenir un plat únic per sopar, acompanyat perquè no d'un bon vi negre.





Ingredients
  • Un motllo rodó de 27 cm de diàmetre
  • Una làmina de pasta de full o bé brisa ( de venda en qualsevol supermercat a la secció de refrigerats )
  • Una llauna de tonyina 
  • Pernil dolç( 3/4 talls )
  • 5 espàrrecs en conserva
  • 3 ous
  • Tires de pebrot escalivat
  • Un vas de llet sencera
  • Un brick de nata de 200 cc
  • Formatge ratllat ( vaig fer servir Emmental )
  • Sal
  • Pebre negre
Elaboració

Folrem el motllo amb la pasta i reservem. A banda en un bol, batem els tres ous, afegim la nata i la llet i tornem a batre, afegim sal i pebre. A continuació anem incorporant tots els ingredients sòlids:  la tonyina escorreguda d'oli, el pernil dolç tallat a trossets, el pebrot escalivat a tires i finalment els espàrrecs talladets. Aboquem tot dins els motllo que teniem reservat folrat amb la pasta i acabem la preparació amb el formatge ratllat per sobre. 
Enfornem a 210ºC durant uns 20 minuts aproximadament. Vigileu que no se us cremi. 
Per saber si està cuita punxeu la massa amb un punxó o ganivet i si surt net és que ja està cuita.

Bon appétit!!!

No hay comentarios: