cerca

sábado, 13 de octubre de 2012

Calamars farcits

Arriba la tardor i ve de gust fer un àpat més contundent o fort com ara els calamars farcits. Plat de tradició marinera de les ribes del mediterrani s'ha estès per molts llocs. Si fem servir la imaginació en l'elaboració del farcit del calamar  podem utilitzar infinits ingredients, per exemple, carn de porc, bolets de temporada o bé peix. En aquesta recepta he utilitzat gambetes, ou dur i les potes i aletes del propi calamar.


Ingredients:


  • 9 Calamars de mida mitjana nets i secs
  • 2 Ous cuits 
  • 1 Ou batut
  • 50 gr. Pa ratllat
  • 250 gr. Gambetes pelades
  • Aletes i potes dels calamars
  • Oli d'oliva
  • 2 Branques de julivert
  • 2 Alls
  • 1 Ceba petita
  • 4 Cullerades de tomàquet triturat
  • 25 gr. de Pinyons
  • 1 Gotet petit de vi blanc
  • Sal 
  • Pebre
  • Escuradents

Elaboració:

Separem les aletes i les potes dels calamars i les piquem amb una picadora. En una cassola posem oli i fregim les potes i les aletes picades, seguidament aboquem els alls i el julivert picat. Remenem unes voltes fins que els alls queden enrossits lleugerament i reservem.

Mentrestant anem bullint els ous en aigua durant uns 10 minuts. Una vegada bullits, els refredem i treien la closca, els ratllem amb un ratllador i els afegim en un bol a les potes i aletes picades que hem sofregit. 
Amb el suc que ens ha quedat de fregir les potes i aletes dels calamars hi posem les gambetes pelades, les passem pel foc durant un parell o tres de minuts fins que quedin cuites. 

Un cop estiguin les gambes cuites les afegim a les potes i aletes dels calamars, posem els ous,  el pa ratllat i els pinyons que haurem picat prèviament. Amb tot voltem tota la barreja i la unim amb l'ou batut. Aquest serà tot el farcit dels calamars.

Preparem un sofregit en una cassola amb oli,  la ceba picada i el tomàquet triturat, i un gotet de vi blanc. Al cap de 4 minuts posem els calamars farcits als que haurem "cosit" amb un escuradents i deixarem fer xup- xup de 15 a 20 minuts.

* Consell: no farciu massa els calamars ja que us poden rebentar al coure.












3 comentarios:

Elena dijo...

Bravo, Francesc! Tienen una pinta fantástica!Seguro que están excelentes..
Elena

Marosa dijo...

.....companys han de ser molt bons, requetebons!

Frankbread dijo...

Moltes gràcies, a hores d'ara que arriba la fresqueta.. ve molt de gust un plat com aquest i certament estaven bons.