cerca

jueves, 22 de marzo de 2012

Bunyols de vent

No os ho creureu, però fa una setmana em vaig despertar a mitja nit i  sense més ni més, de cop, el meu cervell es va engegar pensant que al dia següent havia de fer bunyols de vent,  ara que estem en plena Quaresma. 
De bon matí quan vaig arribar a la feina, la meva amiga i companya Cesca em va comentar que el seu sogre fa uns bunyols que són  per llepar-se els dits. Evidentment, alguna cosa va succeir i és que el destí va jugar un paper decisiu a favor dels bunyols de Quaresma. No podia passar un dia més sense fer els desitjats bunyols  i vaig posar-m'hi. Sense pensar-m'ho dues vegades vaig posar en pràctica la recepta de la Cesca
Bé, segurament sabeu que els ingredients que s'utilitzen per fer els bunyols són idèntics als que es fan servir per fer la pasta de les lioneses, tradicionalment els bunyols es fregeixen en oli i les lioneses es couen al forn.

La recepta que jo us escric duu una mica de sucre, a la massa, ja que la original no en duia i a casa vam trobar que quedaven poc dolços. 





Ingredients

  • 200gr. farina de rebosteria
  • 250cc. de llet .
  • 130 gr. mantega.
  • pela de llimona .
  • un polsim de sal .
  • 50 gr. sucre.
  • 5 ó 6 ous depen de la mida.
  • oli de gira-sol.
  • sucre glas
Elaboració

Es barregen la llet, la mantega, el sucre, la sal i la pela de llimona en una olleta, encenem el foc i escalfem fins que la mantega sigui ben desfeta i els altres ingredients hagin quedat dissolts. Quan sembla que comença a bullir, baixem el foc, traiem la pella de llimona i  tirem  de cop la farina,  barregem enèrgicament fins que la farina es desenganxi de l'olla. Deixem refredar una mica i seguidament anem incorporant  els ous un a un. és a dir, en posem un, i remenem fins que quedi integrat a la pasta, i així successivament fins que la pasta sigui llisa i espessa.

Amb dues culleres de postre agafem petites porcions de massa i fregim en una fregidora o cassola amb abundant  oli de gira-sol. Hem d'anar en compte de no escalfar massa l'oli, ja que sinó no s'inflen i els bunyols queden crus per dintre. Una vegada fregits els posem sobre paper absorbent i quan estiguin freds empolsinem amb sucre en gra o bé sucre llustre o glas.

Bona Quaresma!!!!!







No hay comentarios: