cerca

domingo, 19 de agosto de 2012

Pa de pessic

El pa de pessic o "sponge cake" com s'anomena en llengua anglesa és una coca lleugera i esponjosa elaborada amb ous, farina, llevat, sucre i ratlladura de llimona, sense mantega ni oli que s'utilitza de base per elaborar molts pastissos. 

És la típica coca de Vic!!! És molt fàcil d'elaborar i us servirà de base per fer els vostres pastissos. 

La recepta prové del libre " Cuinar és senzill " de la Montserrat Seguí.




Ingredients:
  • 125 gr. farina de rebosteria
  • 1 culleradeta de llevat tipus Royal
  • 125 gr. de sucre
  • 4 ous
  • 1 pela de llimona ratllada


Elaboració:

El secret d'aquesta coca és batre bé els ous sencers junt amb el sucre quasi uns 10 minuts fins que ens quedi una textura cremosa i de color blanquinós, de fet, el que fem és escumar molt els ous amb el sucre. Per obtenir aquesta cremositat recomano utilitzar un batedor elèctric, no obstant també es pot fer a mà amb un batedor manual.
Una vegada  tinguem feta  la barreja dels ous amb el sucre veureu que augmenta quasi dues vegades el seu volum inicial. Amb molt de compte afegim la farina, el llevat i la pela ratllada de llimona i ho aboquem suaument als ous i al sucre per tal de no trencar la textura escumosa.
Posem en un motllo i enfornem a 180º C. durant 20 minuts aproximadament.

Recomano utilitzar un motllo pintat amb mantega ja que el pa de pessic es desmotllarà més fàcil. 

2 comentarios:

MONTSE dijo...

Bonissim! Jo sempre he fet aquest pà de pessic per fer pastissos. Vaig tenir la sort de tenir a la Montse com a professora de cuina. Una gran dona i professora enamorada de la seva feina.

Frankbread dijo...

Si, si, de la seva petjada n'ha quedat una bona escola de cuina.