cerca

domingo, 7 de abril de 2013

Coca de iogurt


Segurament aquesta  coca és la més elaborada per tothom, ja que no té gaires complicacions. Tampoc s'ha d'utilitzar la balança per pesar els ingredients i la seva preparació és molt ràpida. També us explicaré una  manera per tal que la coca us pugi al  forn ben alta i homogèniament.
 La coca de iogurt és ideal en la preparació d'un bon berenar.




Ingredients:

  • 1 iogurt de llimona
  • 3 ous de tamany gran o 4 de tamany mitjà
  • 1 llimona ratllada
  • 3 mesures de recipient de iougurt de farina de rebosteria
  • 2 mesures de recipient de iougurt de sucre
  • 1 mesura de recipient de iougurt d'oli d'oliva
  • 1 sobre de llevat de rebosteria (tipus Royal)
  • Pinyons
  • Canyella en pols
  • Sucre morè
Elaboració:

En un recipient batem els ous amb un batedor de mà durant uns minuts fins que quedin ben escumosos. Afegim el sucre i seguim batent fins que quedi ben integrat. Seguidament afegim el iogurt, la pela de llimona, l'oli i la canyella. Garbellem la farina i el llevat i ho incorporem al recipient amb la resta d'ingredients. Amb batedor de mà ho acabarem de barrejar tot i ja estaran llestos per posar en un motllo.

Últimament he retornat als motllos metàl·lics,  ja que crec que els motllos de silicona dissipen la calor a través del material i els pastissos no pugen tant. Pot ser mania... no ho sé. En tot cas, per a la coca de iogurt vaig fer servir un motllo metàl·lic alt. 

Pintem el motllo amb una mica de mantega i posem farina, així no se'ns enganxarà la coca. Recordeu que amb la silicona això no passa.

Una vegada estigui la barreja dins del motllo repartim uns quants pinyons i acabem posant una mica de sucre morè per sobre.

Com us he dit abans, si volem que la coca ens pugi ben alta l'enfornem amb el forn apagat. Encenem el forn i posem el termòstat 170 graus durant 45 minuts, només amb calor de sola, sense opció ventilador. Enfornarem la coca a la part del mig del forn. Al cap dels 45 minuts, apaguem la sola del forn i encenem el grill i el ventilador durant 4 a 5 minuts. Apaguem i comprovem si està cuit amb una agulla o punxó. Si surt net estarà cuita.






2 comentarios:

Marosa dijo...

...ets un gran reposter i m'encanta que ens passis els teus "truquillus"!

Frankbread dijo...

I jo tinc el goig de tenir una lectora tant fidel i encoratjadora com tu, gràcies pels teus comentaris i un petó!!!