cerca

lunes, 28 de abril de 2014

Flam / Mousse d'escalivada

La recepta que us duc avui és un pastís salat que tant es pot servir fred com tebi. Si us agrada l'escalivada aquest és el vostre plat .  De textura cremosa és una menja apropiada per fer-la a la primavera. Prèviament s'han d'escalivar els pebrots i les albergínies. Si no podeu fer el pastís immediatament, l'escalivada es pot congelar fins que us vingui bé de fer-lo.




Ingredients:
  • 4 pebrots vermells escalivats. 
  • 4 albergínies escalivades.
  • 1 ceba escalivada ( opcional )
  • 4 ous.
  • 280 cc de nata líquida per cuinar.
  • 100 cc de llet sencera.
  • pebre negre.
  • sal. 
  • oli d'oliva. 
  • enciam 

Elaboració:

Prèviament haurem escalivat els pebrots, les albergínies i la ceba. Ho podeu fer al forn o bé directament al foc. Una vegada estiguin ben escalivats, pelem els pebrots ( en reservem un ), les albergínies i la ceba. els posem en un recipient i afegim 200cc de nata i reservem 80cc. Afegim  els 100 cc de llet. Amb el túrmix ho triturem tot i salpebrem.
Pintem amb una mica d'oli el fons d'un motllo de flam i aboquem tots els ingredients que haurem triturat amb el túrmix.
Escalfem el forn a 200 graus i posem el flam al bany maria durant una hora al forn.
Al cap d'una hora punxem el flam amb un punxó per saber si està cuit. Si surt net estarà cuit.
Amb el pebrot reservat prèviament  i la nata, fem una crema triturada amb el túrmix per fer la decoració. 
Us recomano posar-lo a la nevera una vegada fred i desmotllar-lo al dia següent. Decorem amb la crema de pebrot vermell i l'enciam talladet.










No hay comentarios: