cerca

martes, 20 de marzo de 2012

Crema Catalana

Ahir va ser Sant Josep i durant aquest dia és típic al mostre país fer la crema Catalana o crema de Sant Josep. Certament poden ser unes postre o senzillament un berenar acompanyat de melindros o per que no madalenes... 
Aquesta humil menja apareix citada al Calaix de satre del Baró de Maldà cap allà el segle XVIII i sembla ser que era un dels seus postres favorits...
La crema s'elabora amb llet, rovells d'ou, sucre i midó, encara que també la podem fer amb farina de blat de moro. S'aromatitza amb llimona i ocasionalment també es pot fer amb pela de taronja, de fet el meu pare la feia amb taronja i un rajolinet de Cointreau.... 

Espero que us agradi, a casa sempre té molt èxit!!!!!






Ingredients

Per a quatre cassoletes de fang

  • 1 littre de llet ( jo recomano 1/2 litre de llet sencera i 1/2 litre de llet semi) Si pot ser fresca millor.
  • 4 rovells d'ou.
  • 230 gr de sucre.
  • 80 gr. de Maizena ( farina de blat de moro )
  • 1 pela de llimona o taronja.
  • canyella en pols.
  • sucre per cremar-la.
Elaboració 


Es posa la llet a escalfar a foc suau, junt amb el sucre i la pela de llimona i la canyella, remenem.  Separem les clares dels rovells. 
En un bol a banda posem las maizena amb els rovells d'ou i una mica de llet per desfer la barreja. Colem amb un colador per no deixar cap grumoll. Un cop colat  ho afegim a la llet que es va escalfant. Abans que s'espesseixi traieu la llimona. 
Es important anar remenant sense parar fins que la barreja vagi agafant consistència, és a dir,  es vagi espessint. No fer-ho a foc massa fort, ja que si no se'ns pot enganxar al fons de l'olla. Quan comença arrencar el bull traiem del foc i l'aboquem en cassoles de fang.
Deixem refredar i al cap d'una estona posem sucre al damunt i cremem amb una pala de cremar ben roent.

No hay comentarios: