cerca

lunes, 12 de noviembre de 2012

Flam de llet condensada i ametlla torrada


No hi ha unes postres més fàcils de fer que un flam de llet condensada. Si sou dels que us agrada la llet, el flam no us defraudarà. S'elabora amb 10 minuts i es pot menjar durant tot l'any, tant faci fred com no.



Ingredients:

  • 4 ous de tamany mitjà
  • 1 pot de llet condensada 370 gr. ( la Lechera )
  • 2 mesures del pot de llet condensada de llet sencera
  • 120 gr sucre ( per fer el caramel )
  • Opcional : coco ratllat, ametlla torrada, etc.


Elaboració:


En un recipient posem a escalfar els 100 grams de sucre a foc moderat i anem remenant amb una cullera fins que comenci a caramel·litzar. Quan el sucre agafi un color torrat el posem en un motllo ( jo faig servir un motllo de plum- cake) i deixem refredar. 
Posem els ous ( clara + rovell ) en un bol, afegim la llet condensada i una vegada hem buidat la llet condensada l'omplim amb dues mesures del pot de llet condensada amb  llet sencera i ho afegim als ous i la llet condensada. Passem el túrmix fins que ens quedi ben barrejat. Aboquem la barreja dins del motllo de plum-cake. En aquest punt hi vaig afegir un grapadet d'ametlla torrada a sobre.
Tindrem preparada una safata amb aigua ja que el flam es cou al bany maria durant 1 hora al forn. 
El forn ha d'escalfar-se a 250 graus. Una vegada poseu el flam al forn baixem la temperatura sobre els 180 graus. Coure amb calor de sola i opció ventilador. Al cap d'una hora punxeu amb un punxó, si aquest surt net ja estarà cuit.

Deixeu refredar. 

Per servir doneu la volta al motllo sobre una safata allargada. Guarniu amb maduixes, nata, etc.




Consell : podeu fer el flam de sabors, com ara el coco ratllat o bé d'ametlla. El resultat és magnífic

9 comentarios:

Anónimo dijo...

Aquesta tarda-nit ho faré.
Un cop tastat, et diré.
Salut i feina.
Toni Rigual

Frankbread dijo...

Espero que t'hagi sortit bé!!!

Anónimo dijo...

Matrícula d'honor.
L'he portat a la iaia, al iaio, ha menjat la Lluïsa i tots m'han donat el 10.
De fet, l'únic inconvenient es que estic mig empatxat.
Salut i bona cuina.

Frankbread dijo...

Estic content que hagi tingut èxit!! Perdona que no t'hagi contestat abans, no era conscient del comentari. Felicitats!!!!

Anónimo dijo...

Ho he tornat a fer amb coco ratllat, boníssimmmmmmm.
Salut.
Toni Rigual.

Anónimo dijo...

Be Francesc, avui com què estem en família i el dia es preveu alegre, faré de nou el teu famós flam.
Bones Festes i que l'any 2015 et porti tota mena de d'esdeveniments bons junt amb els teus essers estimats.
Una forta abraçada per a tots.
Toni Rigual.

Unknown dijo...

Avui tinc invitats a sopar i els prepararé el teu flam, vull quedar be, Una abraçada.
Toni Rigual.

Unknown dijo...

Demà vaig invitat i tornaré a jugar a número premiat, portaré el teu flam.
Salut i feina.
Toni Rigual

Frankbread dijo...

Bon profit, m'enorgulleix que us agradi aquest postre!!!!

una abraçada!!!