No hi ha unes postres més fàcils de fer que un flam de llet condensada. Si sou dels que us agrada la llet, el flam no us defraudarà. S'elabora amb 10 minuts i es pot menjar durant tot l'any, tant faci fred com no.
Ingredients:
- 4 ous de tamany mitjà
- 1 pot de llet condensada 370 gr. ( la Lechera )
- 2 mesures del pot de llet condensada de llet sencera
- 120 gr sucre ( per fer el caramel )
- Opcional : coco ratllat, ametlla torrada, etc.
Elaboració:
En un recipient posem a escalfar els 100 grams de sucre a foc moderat i anem remenant amb una cullera fins que comenci a caramel·litzar. Quan el sucre agafi un color torrat el posem en un motllo ( jo faig servir un motllo de plum- cake) i deixem refredar.
Posem els ous ( clara + rovell ) en un bol, afegim la llet condensada i una vegada hem buidat la llet condensada l'omplim amb dues mesures del pot de llet condensada amb llet sencera i ho afegim als ous i la llet condensada. Passem el túrmix fins que ens quedi ben barrejat. Aboquem la barreja dins del motllo de plum-cake. En aquest punt hi vaig afegir un grapadet d'ametlla torrada a sobre.
Tindrem preparada una safata amb aigua ja que el flam es cou al bany maria durant 1 hora al forn.
El forn ha d'escalfar-se a 250 graus. Una vegada poseu el flam al forn baixem la temperatura sobre els 180 graus. Coure amb calor de sola i opció ventilador. Al cap d'una hora punxeu amb un punxó, si aquest surt net ja estarà cuit.
Deixeu refredar.
Consell : podeu fer el flam de sabors, com ara el coco ratllat o bé d'ametlla. El resultat és magnífic
9 comentarios:
Aquesta tarda-nit ho faré.
Un cop tastat, et diré.
Salut i feina.
Toni Rigual
Espero que t'hagi sortit bé!!!
Matrícula d'honor.
L'he portat a la iaia, al iaio, ha menjat la Lluïsa i tots m'han donat el 10.
De fet, l'únic inconvenient es que estic mig empatxat.
Salut i bona cuina.
Estic content que hagi tingut èxit!! Perdona que no t'hagi contestat abans, no era conscient del comentari. Felicitats!!!!
Ho he tornat a fer amb coco ratllat, boníssimmmmmmm.
Salut.
Toni Rigual.
Be Francesc, avui com què estem en família i el dia es preveu alegre, faré de nou el teu famós flam.
Bones Festes i que l'any 2015 et porti tota mena de d'esdeveniments bons junt amb els teus essers estimats.
Una forta abraçada per a tots.
Toni Rigual.
Avui tinc invitats a sopar i els prepararé el teu flam, vull quedar be, Una abraçada.
Toni Rigual.
Demà vaig invitat i tornaré a jugar a número premiat, portaré el teu flam.
Salut i feina.
Toni Rigual
Bon profit, m'enorgulleix que us agradi aquest postre!!!!
una abraçada!!!
Publicar un comentario