cerca

domingo, 23 de junio de 2013

Coca de brioix amb crema de xocolata

Enguany sembla que l'estiu sen's mostra tímid i encara estem lluny de les típiques temperatures estiuenques. Malgrat tot Sant Joan és aquí encara que no ho sembli. Avui toca coca com mana la tradició i aquest any he variat la coca de brioix amb crema i l'he canviat per xocolata i pinyons. Bàsicament la fórmula és la mateixa però en lloc de crema hi ha crema de xocolata. 
A continuació us descric el mètode que vaig escriure l'any passat afegint com es fa la crema de xocolata

Bona Revetlla!!!




Ingredients:   ( per a dues coques de 800 gr.)
  • 350 gr de farina de  força
  • 2 ous sencers
  • 50 cc. de llet sencera
  • 50 gr. mantega a temperatura ambient
  • 1 ratllada de llimona
  • 90 a 100 gr de sucre blanc
  • 1 culleradeta d'aigua d'azahar
  • 1 polsim de sal

Massa mare:


  • 100 gr. farina de força
  • 100 cc de llet sencera a temperatura ambient
  • 25 gr. de llevat de pa marca Levital ( un cub de llevat )

Per decorar:
  • 1 ou batut
  • sucre 
  • pinyons
Crema de xocolata:
  • 500 cc llet sencera
  • 30 gr  cacau en pols (vaig fer servir marca Valor )
  • 120gr sucre
  • 1 rovell d'ou
  • 40 gr maizena




Elaboració:

Per fer la crema de xocolata:

Es posa la llet a escalfar a foc suau, junt amb el sucre, i el cacau,  remenem.  Separem la clara  del rovell. 
En un bol a banda posem las maizena amb el rovell  i una mica de llet per desfer la barreja. Colem amb un colador per no deixar cap grumoll. Un cop colat  ho afegim a la llet que es va escalfant. 
És important anar remenant sense parar fins que la barreja vagi agafant consistència, és a dir,  es vagi espessint. No fer-ho a foc massa fort, ja que si no se'ns pot enganxar al fons de l'olla. Un cop freda la crema de xocolata la remenem per eliminar la capa seca que es forma en refredar-se i la posem dins d'una mànega pastissera. Reservem per decorar.

Fer la massa mare: ( més tard es barrejarà amb la massa general )

Primer fem la massa mare ( en 10 minuts la teniu preparada ). Barregeu la farina, la llet i el llevat bén desfet, remenem bé  i la deixem reposar en un bol tapat durant tota la nit a la nevera. Tant senzill com això.

Al matí següent preparem la massa general Si teniu amassadora o bé panificadora poseu  tots els ingredients més la masa mare. Si feu servir la panificadora Moulinex seleccioneu el programa número 11. Si no en teniu podeu pastar a mà. 

Una vegada s'ha fet la massa, amb la panificadora és una 1/2 hora,  la deixem reposar en un bol uns 20 minuts tapada amb un drap humit. Seguidament la tallem en dues parts iguals si és que volem fer dues coques. Estirem i aplanem i posem sobre  un paper de forn sobre una safata de forn.  Tornem adeixar reposar una 1/2 hora més dins del forn ( apagat ) per que pugi.
Pintem la masa amb ou i decorem amb tires de crema, posem les cireres, els pinyons i sucre per sobre. 

Escalfem el forn a 200 graus . Enfornem a 180 graus  durant uns 17 minuts.


Deixem refredar sobre una reixeta.








1 comentario:

Carles Vicente dijo...

Hola Fran,

Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

Vols formar part d’aquesta gran familia?

Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

Carles Vicente
Lestevesreceptes.cat