cerca

domingo, 4 de marzo de 2012

Pastís fred de Xixona

Fa unes setmanes una companya de feina, la Isa, em va convidar a berenar un pastís boníssim elaborat amb Xixona. Ara, he de dir-vos que s'ha de consumir  amb moderació ja que és hiper calòric... si us el recomano és perquè a casa ens ha agradat moltíssim i és super fàcil de fer.
Per aquest pastís us caldrà una barra de torró de XixonaQui no té encara una barra de torró per encetar??

Vull donar-li les gràcies a la Isa, per aquest postre tant exquisit i animar-la, ja que últimament està passant certes dificultats a causa de la crisi.





Ingredients
  • 1 rajola de torró de Xixona
  • 500 cc.de nata per muntar
  • 400 cc. llet sencera
  • 250 gr. sucre
  • 2 sobres de quallada Royal
  • 1/2 paquet de galeta Maria 
  • Mantega per lligar la galeta
  • Caramel líquid per decorar
  • Paper de forn
Elaboració

En primer lloc trenquem la meitat d'un paquet de galetes Maria i el piquem amb la picadora, seguidament desfem mantega i lliguem la pols de la galeta. 

Fem un llit de galeta dins d'un motllo circular que sigui desmuntable, prèviament forrat de la base amb paper de forn. Posem a la nevera per endurir el llit de la galeta mentre anem lligant la resta d'ingredients.

En una cassola posem la nata, la llet, el sucre i els dos sobres de quallada. Encenem el foc moderat i anem remenant fins que quedi tot dissolt. Abans que agafi temperatura tota la barreja, desfem la rajola de Xixona dins i anem remenant fins que arrenca el bull. Si no us queda ben desfeta la rajola de torró passeu una mica el túrmix i us quedarà ben fi.
           
És important no posar el foc molt fort, ja que si no se'ns cremaria lla llet i agafaria gust de cremat.

Un cop hagi començat arrancar el bull ho aboquem al motllo i ho deixem refredar fins poder-lo 
posar dins la nevera unes hores. Aneu en compte a l'hora de desemmotllar-lo!!!!!








2 comentarios:

Marosa dijo...

...aquest no el faré porta masses calories, hehehehehehe! Per cert vaig fer el pastís de formatge, el motlle era massa gran i va quedar fatal, semblava una truita de patates...però de gust boníssim. Quan el torni a fer suposo que ja quedarà bé. Et mantindré informat!

Frankbread dijo...

Espero que el tornis a fer. ja m'ho diràs!!!