Aquest matí, la Montse, una companya de feina m'ha posat en alerta, m'ha dit que fa uns quants dies que estic inactiu i no publico res. És cert...aquests darrers dies he anat una mica col·lapsat i també, he de dir-ho, una mica mancat d'idees clares respecte al món de les receptes.
He decidit posar-hi fil a l'agulla i avui publico un panet senzill, farcit amb faves i aromatitzat amb formatge de cabra. Aquest pa l'elaborarem amb la panificadora, encara que també el podríem pastar a mà.
En surten uns 9 panets, depenent de la grandària dels motllos.
Ingredients:
- 500 g farina de força
- 250 cc d'aigua
- 140 g faves baby
- 200 g formatge de cabra
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de pebre negre
- 1 culleradeta de sucre
- 2 culleradetes de sal
- 10 g de llevat fresc per a pa
- llet
Elaboració:
Posem dins la panificadora l'aigua, l'oli, el pebre, la sal, la farina, el sucre i el llevat. Seleccioneu el programa d'amassat, a la panificadora Moulinex és el número 11. Iniciem el progarma durant 1/2 hora. Al final de la mitja hora de programa treiem la massa i la deixem reposar en un lloc càlid i en un recipient untat amb oli i tapat durant 1 hora aproximadament. Mentrestant podem les faves a bullir durant un parell de minuts. Retirem del foc i les deixem escórrer. Tallem el formatge de cabra a daus i reservem.
Barregem les faves i el formatge amb la massa que ja estarà molt inflada. Tallarem 9 o 10 bocins de la massa amb les faves i el formatge i la posarem dins de motllos. Us recomano motllos de silicona, ja que es desmotllen amb molta facilitat. Jo vaig utilitzar motllos rectangulars. Tornarem a deixar reposar .Tapeu els motllos amb al pasta amb un film transparent untat amb oli durant uns 40 o 50 minuts, fins que hagi duplicat el seu volum.
Engeguem el forn a 210 ºC, pintem per sobre els panets amb una mica de llet i posem a coure els pans durant uns 20 a 25 minuts.
Els panets els podeu servir per un aperitiu o bé per sopar.
2 comentarios:
...hahahahahahaha jo l'altre dia també pensava que no penjaves res al bloc! M'agrada molt aquests panets, creus que es podria fer tot el procés a la panificadora?
penso que si, poses els ingredients i quan la màquina piti, afegir el formatge i les faves. Encara que podria ser que si la màquina barreja massa, les faves es fonguin en la masssa.
Publicar un comentario