cerca

domingo, 13 de enero de 2013

Croquetes de pollastre especiades

Les croquetes de pollastre de ben segur és una de les receptes més agraïdes pels més menuts. Amb l'acompanyament d'unes patates fregides esdevé un plat ben complet que es pot servir tant per dinar o sopar, Avui us escric aquesta recepta que fem a casa, de manera molt senzilla i alhora ràpida ja que utilitzarem pollastre rostit, concretament farem servir un pollastre envasat al buit dels que venen al Guissona.



Ingredients: ( per unes 25 croquetes )
  • 500 g. pollastre rostit ( comprat al grup alimentari Guissona )
  • 270 g de salsa beixamel
  • 2 ous
  • pa ratllat amb barreja  d'espècies ( cúrcuma, orenga, curri, alfàbrega, pebre vermell, all sec, julivert)
  • oli d'oliva
Ingredients per a la beixamel:
  • 1/2 ceba petita
  • dues cullerades d'oli 
  • 2 cullerades de farina
  • 350 cc llet
  • nou moscada
Elaboració:

Desossem el pollastre i el piquem amb la picadora, reservem. Fem la salsa beixamel, primerament piquem la ceba. En una paella posem l'oli i l'escalfem, seguidament enrossim la ceba i quan estigui rossa hi posem la farina garbellada a través d'un tamís, deixem daurar  un minut  i finalment hi aboquem la llet calenta i ratllem una mica de nou moscada, remenem fins que la salsa quedi lligada. Un cop estigui la salsa beixamel s'incorpora la carn picada de pollastre i es remena fins que quedi tot ben barrejat. Normalment no hi afegeixo sal, ja que la carn sol tenir sal i potser podríem fer les croquetes salades si n'hi afegim. Deixem refredar la pasta que hem obtingut, un cop la massa  es refredi us recomano guardar-la tapada  unes hores a la nevera, d'aquesta manera podrem donar millor forma a  les croquetes.


Traiem la pasta de la nevera i fem la forma de les croquetes. Batem els ous amb una mica de sal i passem les croquetes per l'ou batut i el pa ratllat amb espècies. Jo compro el pa ratllat amb julivert i all i posteriorment hi barrejo les espècies que m'agraden. 

Finalment fregim les croquetes en oli ben calent.














No hay comentarios: