cerca

miércoles, 13 de febrero de 2013

Sèpia estofada amb patates i carxofa

La sèpia estofada ens permet menjar peix ( en aquest cas un cefalòpode ) i cuinar-lo de manera fàcil i còmode. Tots som conscients que  anem de corcoll diàriament i volem elaborar una menja que posteriorment poguem transportar  en un "tuper" i fer un dos en un, es a dir menjar dos plats en un de sol. Així és que aquest plat és idoni pels nens als quals els sol agradar força.





Ingredients : ( 4 persones )


  • 750 g sèpia 
  • 4 alls
  • 1/2 ceba
  • 4  patates grosses
  • 2 tomàquests ratllats sense grana
  • 2 carxofes
  • 3 cullerades de tomàquet fregit
  • oli d'oliva
  • 1 fulla de llorer
  • aigua
  • 1 vaset de vi blanc 
  • 2 cullerades de pebre vermell
  • 1 culleradeta de pebre negre
Elaboració:

Netegem, trocegem la sèpia i reservem. En una olla posem oli i una fulla de llorer. Aboquem els alls i la ceba ben trinxats . Sofregim fins que agafi un xic de  color, evitem que se'ns cremi. Seguidament incorporem la sèpia i rossegem, a continuació posem el tomàquet ratllat sense les llavors i el tomàquet fregit. Fem xup xup uns minuts i aboquem el vi blanc. Salpebrem. Quan el tomàquet estigui cuit ( si està àcid poseu-hi una mica de sucre) afegim les patates tallades a daus  i la carxofa tallada. Cobrim amb aigua i posem el pebre vermell. Deixem coure durant uns trenta minuts a foc moderat.
La sèpia està més saborosa al dia següent de cuinar-la.


No hay comentarios: