La sèpia estofada ens permet menjar peix ( en aquest cas un cefalòpode ) i cuinar-lo de manera fàcil i còmode. Tots som conscients que anem de corcoll diàriament i volem elaborar una menja que posteriorment poguem transportar en un "tuper" i fer un dos en un, es a dir menjar dos plats en un de sol. Així és que aquest plat és idoni pels nens als quals els sol agradar força.
Ingredients : ( 4 persones )
- 750 g sèpia
- 4 alls
- 1/2 ceba
- 4 patates grosses
- 2 tomàquests ratllats sense grana
- 2 carxofes
- 3 cullerades de tomàquet fregit
- oli d'oliva
- 1 fulla de llorer
- aigua
- 1 vaset de vi blanc
- 2 cullerades de pebre vermell
- 1 culleradeta de pebre negre
Elaboració:
Netegem, trocegem la sèpia i reservem. En una olla posem oli i una fulla de llorer. Aboquem els alls i la ceba ben trinxats . Sofregim fins que agafi un xic de color, evitem que se'ns cremi. Seguidament incorporem la sèpia i rossegem, a continuació posem el tomàquet ratllat sense les llavors i el tomàquet fregit. Fem xup xup uns minuts i aboquem el vi blanc. Salpebrem. Quan el tomàquet estigui cuit ( si està àcid poseu-hi una mica de sucre) afegim les patates tallades a daus i la carxofa tallada. Cobrim amb aigua i posem el pebre vermell. Deixem coure durant uns trenta minuts a foc moderat.
La sèpia està més saborosa al dia següent de cuinar-la.
No hay comentarios:
Publicar un comentario