cerca

miércoles, 30 de enero de 2013

Mini panets de faves i formatge de cabra

Aquest matí, la Montse, una companya de feina m'ha posat en alerta, m'ha dit que fa uns quants dies que estic inactiu i no publico res. És cert...aquests darrers dies he anat una mica col·lapsat i també, he de dir-ho,  una mica mancat d'idees clares respecte al món de les receptes.
He decidit posar-hi fil a l'agulla i avui publico un panet senzill, farcit amb faves i aromatitzat amb formatge de cabra. Aquest pa l'elaborarem amb la panificadora, encara que també el  podríem pastar a mà. 

En surten  uns 9 panets, depenent de la grandària dels motllos.




Ingredients:

  • 500 g farina de força
  • 250 cc d'aigua
  • 140 g faves baby
  • 200 g formatge de cabra
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de pebre negre
  • 1 culleradeta de sucre
  • 2 culleradetes de sal
  • 10 g de llevat fresc per a pa
  • llet
Elaboració:

Posem dins la panificadora l'aigua, l'oli, el  pebre, la sal, la farina, el sucre i el llevat. Seleccioneu el programa d'amassat, a la panificadora Moulinex és el número 11. Iniciem el progarma durant 1/2 hora. Al final de la mitja hora de programa treiem la massa i la deixem reposar en un lloc càlid i en un recipient untat amb oli i tapat  durant 1 hora aproximadament. Mentrestant podem les faves a bullir durant un parell de minuts. Retirem del foc i  les deixem escórrer.  Tallem el formatge de cabra a daus i reservem. 
Barregem les faves i el formatge amb la massa que ja estarà molt inflada. Tallarem 9 o 10 bocins  de la massa amb les faves i el formatge i la posarem dins de motllos. Us recomano motllos de silicona, ja que es desmotllen amb molta facilitat. Jo vaig  utilitzar motllos rectangulars. Tornarem a deixar reposar .Tapeu els motllos amb al pasta amb un film transparent untat amb oli durant uns 40 o 50 minuts,  fins que hagi duplicat el seu volum. 
Engeguem  el forn a 210 ºC,  pintem per sobre els panets amb una mica de llet i posem a coure els pans durant uns 20 a 25 minuts. 

Els panets els podeu servir per un aperitiu o bé per sopar.

2 comentarios:

Marosa dijo...

...hahahahahahaha jo l'altre dia també pensava que no penjaves res al bloc! M'agrada molt aquests panets, creus que es podria fer tot el procés a la panificadora?

Frankbread dijo...

penso que si, poses els ingredients i quan la màquina piti, afegir el formatge i les faves. Encara que podria ser que si la màquina barreja massa, les faves es fonguin en la masssa.