Aquesta és la segona ocasió que faig una tartaleta de fruites. Aquest cop he fet servir una pasta de full congelada. Certament és molt pràctic, ja que la traieu del congelador i al cap d'una estona està descongelada i llesta per enfornar. Altrament si us voleu complicar una mica més la vida, podeu fer una pasta brisa o també podeu comprar-la.
Aquesta tartaleta l'he farcit amb crema i duu una base pintada de xocolata, vaig llegir que si es pinta la base de la pasta de full, un cop ha sortit del forn, impermeabilitza la pasta de full i no queda tova amb la crema que hi va a sobre.
Podeu utilitzar la fruita que us vingui de gust. Jo he emprat figues, ja que és una fruita del temps. Per exemple si la feu a la primavera podreu posar-hi maduixes. Per finalitzar pinteu amb gelatina, evitareu que la fruita canvii de color i obtindreu una presentació brillant!!!!
Ingredients:
- Una làmina de pasta de full congelada o fresca
- 250 gr de crema catalana (vegeu : http://kitchentast.blogspot.com.es/2012/03/crema-catalana.html)
- 1 Ou ( per pintar la pasta de full )
- Xocolata fondant ( 4 a 5 preses )
- 1 Cullerada de mantega
- Fruita: 1 plàtan, 2 kiwis, 3 figues, etc
- 3 Fulls de gelatina
Elaboració:
En primer lloc deixem descongelar la làmina de pasta de full sobre un paper de forn i dins de la plata d'enfornar. Una vegada descongelada, marquem les vores amb una forquilla i punxem tot el centre de la pasta, ja que si no quan la posem al forn ens pujarà molt. Hi ha qui posa cigrons a sobre de la làmina per evitar que pugi.
Enfornem a 180 ºC durant uns 15-20 minuts. Prèviament haurem pintat la pasta de full amb l'ou batut, així, la pasta pren un color daurat una vegada hagi sortit del forn.
Deixem refredar i ja tindrem apunt la crema catalana( veure recepta ) jo recomano que estigui freda de la nevera, d'aquesta manera estarà més ferma.
Piquem la xocolata amb la mantega i la posem en un recipient de vidre al microones. Escollim la funció descongelar i desfem la xocolata i la mantega durant un minut (aneu vigilant que no se us cremi) Pintem la base de la pasta de full.
Deixem refredar la xocolata i seguidament farcim sobre la xocolata amb una mànega pastissera la crema.
Finalment pelem la fruita i es va col·locant a tires sobre la crema.
Per últim pintem la fruita amb la gelatina i ja tindrem elaborada la tartaleta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario