cerca

lunes, 18 de junio de 2012

Coca de llardons

Pels que esperàveu la coca de llardons abans de Sant Joan, ja és aquí. No és la clàssica coca amb pasta fullada sinó que està elaborada amb farina de força. Recomano compartir-la ja que si en mengeu molta no caldrà que torneu a fer cap àpat en diversos dies,  l'índex calòric és important !!!!

Apa,  atreviu-vos.




Ingredients

  • 350gr. farina de força
  • 2 ous
  • 90 gr. sucre
  • 12 gr. llevat de pa marca Levital
  • 15 cc. oli d'oliva
  • 60 cc. anís del Mono
  • 50 cc. d'aigua
  • 4 gr. sal
  • 150 gr. llardons ( picats)
  • pinyons i sucre 

Elaboració

Si pastem la coca amb l'amasadora posem tots els ingredients. Primer els liquids i després els sòlids. Els llardons els afegirem10 minuts abans de que acabi el cicle d'amassat prèviament triturats amb la picadora. El cicle de l'amassadora és de 1/2 hora. 

Si pastem a ma, seguiu l'enllaç http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1578073873?bctid=9341658001 i veureu el procediment de barreja dels ingredients.

Una vegada heu pastat els ingredients deixeu reposar la massa una mitja hora en un recipient lleugerament engreixat amb oli i tapat.

Un cop reposada la massa l'estireu amb un corró http://es.wikipedia.org/wiki/Rodillo_de_cocina fins a deixar-la a 1 cm de gruix sobre un paper encerat pel forn. Deixarem reposar unes dues hores aproximadament en una safata.  Abans de posar la coca al forn empolssineu amb sucre i pinyons.

Escalfem el forn a 200 graus. Un cop hagi assolit la temperatura baixem la temperatura a 180 graus i enfornem uns 17 a 20 minuts. Compte que no se'ns cremi.

No hay comentarios: