Suposo que aquest gas sulfurós m'ha inspirat en elaborar el plat que avui us porto, l'arroç negre amb sípia, musclos i llagostins.
Encara ensumo el flaire a mar.....
Ingredients: ( per a 3 persones que mengin força)
- 280 gr d'arroç.
- 1 litre i 1/4 de fumet de peix.
- 1 sípia de 600 gr.
- 12 musclos de roca nets.
- 2 alls .
- 1 ceba petita.
- 1 tomàquet gros sense grana ratllat.
- 9 llagostins petits.
- 3 bossetes de tinta ( preparades, les venen a congelats la Sirena )
- 2 branquetes de julivert picat.
- sal .
Elaboració:
Netegem la sípia i la tallem a daus, la posem en una casola de fang amb un xic d'oli i la sofregim uns tres, quatre minuts o fins que sigui tova. Afegim la ceba ben trinxada i els alls ben picats, couem i seguidament posem el tomàquet i fem xup xup uns minuts fins que quedi tot ben fos.
Escalfem el fumet al qual li haurem desfet la tinta i esperem que bulli. Paral·lelament posem l'arroç a la cassola i l'anem movent amb una cullera de fusta. Una vegada bulli el fumet amb la tinta, s'incorpora a la cassola amb l'arroç i remenem bé. Posem els llagostins i els musclos que haurem obert amb anterioritat i el julivert picat. Si s'escau rectifiquem de sal. Fem una cocció a foc moderat entre 15 o 20 minuts fins que s'hagi l'arroç estigui ben amarat.
Un cop cuit deixem reposar uns 5 minuts.
No hay comentarios:
Publicar un comentario