cerca

miércoles, 27 de junio de 2012

Arroç negre amb sípia musclos i llagostins

Aquests dies de forta calor ve molt de gust anar fer un bany a la platja i sentir l'olor a mar tant característic de l'estiu. Sembla ser que l'olor a mar és degut a  un compost químic anomenat sulfur de dimetil que es troba als oceans i que sovint despren el marisc fresc.
Suposo que aquest gas sulfurós m'ha inspirat en elaborar el plat que avui us porto, l'arroç negre amb sípia, musclos i llagostins. 

Encara ensumo el flaire a mar.....




Ingredients: ( per a 3 persones que mengin força)

  • 280 gr d'arroç.
  • 1 litre  i 1/4 de fumet de peix.
  • 1 sípia de 600 gr.
  • 12 musclos de roca nets.
  • 2 alls .
  • 1 ceba petita.
  • 1 tomàquet gros sense grana ratllat.
  • 9 llagostins petits.
  • 3 bossetes de tinta ( preparades, les venen a congelats la Sirena )
  • 2 branquetes de julivert picat.
  • sal .


Elaboració:

Netegem la sípia i la tallem a daus, la posem en una casola de fang amb un xic d'oli i la sofregim uns tres, quatre minuts o fins que sigui tova. Afegim la ceba ben trinxada i els alls ben picats, couem i seguidament posem el tomàquet i fem xup xup uns minuts fins que quedi tot ben fos. 
Escalfem el fumet al qual li haurem desfet  la tinta  i esperem que bulli. Paral·lelament posem l'arroç a la cassola i l'anem movent amb una cullera de fusta. Una vegada bulli el fumet amb la tinta, s'incorpora a la cassola amb l'arroç i remenem bé. Posem els llagostins i els musclos que haurem obert amb anterioritat i el julivert picat. Si s'escau rectifiquem de sal. Fem una cocció a foc moderat entre 15 o 20 minuts fins que s'hagi l'arroç estigui ben amarat.
Un cop cuit deixem reposar uns 5 minuts.

No hay comentarios: