cerca

jueves, 31 de mayo de 2012

Pa de xocolata picant *elaborat amb panificadora*

Encara que no ho sembli, és casualitat escriure dues receptes seguides en que l'ingredient principal sigui la xocolata. Avui us porto un pa que pot ser consumit tant a primera hora del matí com per berenar.

Fa força mesos una bona amiga va dur un pa formulat a base de xocolata que era boníssim i a mi se'm va passar pel cap fer-ne un semblant afegint quelcom picant a la massa. Així és que he intentat elaborar un pa dolç amb un punt picant però no massa, cosa complicada, ja que no tenia cap referència clara de quina quantitat  havia d'afegir  de"bitxo" per fer picant el pa. El cas és que el "bitxo" era dolç...i vaig fer servir pebre picant.

He de dir-vos que tinc uns companys de feina que no em mereixo i han fet de voluntaris per tastar aquest pa. Són uns col·legues magnífics i després de provar-lo m'han dit que els ha agradat força....d'entre tots hi ha algú que diu mentides.....

Bon profit!!!!





Ingredients:


  • 400 gr. farina de força ( he utilitzat una farina anomenada Haricaman de venda a "Lidl" )
  • 50 gr. farina de blat ( Maizena)
  • 250 ml. aigua mineral
  • 75 gr. Xocolata fondant passada per picadora
  • 1 cullerada de cacau 100% en pols 
  • 3 cullerades de sucre morè
  • 3 cullerades de sucre blanc
  • 3 cullerades d'oli de girasol
  • 1 culleradeta de llevat sec per fer pà ( marca Maizena)
  • 1/2 culleradeta de canyella molta
  • 1 bitxo fresc dolç talladet a trocets ben petits
  • 1 1/2 culleradeta de sal
  • 2 culleradetes de pebre picant
  • 1 culleradeta de pebre de caiena


*una culleradeta vol dir cullera de cafè
* una cullerada vol dir cullera de sopa



Elaboració:

Endollem la panificadora i selecionem el programa de pa bàsic per un pa de 750 gr. Pensem si volem el pa més torrat i busquem el nivell de torrat màxim  i l'escollim.  El programa pot allargar-se entre dues i tres hores. A la meva panificadora va tardar 2'16 hores.

Primer posem tots els ingredients líquids i finalment tots els sòlids.

Tanquem la tapa de la panificadora i la posem en marxa.

Un cop hagi acabat treiem el pa i el deixem refredar sobre una reixeta.






No hay comentarios: