Abans d'ahir va ser el meu aniversari i vaig voler bufar les espelmes sobre una margarida de brioix. Direu que és una cursilada, però va ser molt divertit acompanyat de les persones que més m'estimo. Ens ho vam passar molt bé i no vam parar de menjar....
Avui us proposo aquest broix gens difícil de fer.
Aquesta recepta la vaig veure navegant pel blog de l'Eva Flores de Ma Petite Boulangerie i l'he fet dues vegades. He introduït una variant i és que l'he farcit de crema catalana cremada. El resultat va ser excel·lent, a tots els va agradar molt. Així doncs us recomano que la feu, el maridatge entre el brioix i la crema és perfecte.
Només té un petit però... i es que us recomano que si disposeu d'una panificadora la feu servir per pastar la massa. També es pot fer a mà però és més cansat ja que heu de moure els braços una miqueta-
No ens espantem, ho farem de les dues maneres
Ingredients
- 500 gr. farina de força
- 90 gr. mantega en pomada (mantega estovada a temperatura ambient )
- 70 gr. sucre glas ( podeu fer servir un molinet de cafè per moldre el sucre )
- 120 cc. de llet tèbia
- 3 ous
- 1/2 culleradeta de sal
- 1 sobre de llevat de pa Maizena
- 1ou batut per pintar la massa
- ametlla filetejada o bé sencera
farcit
1 litre de crema catalana
Sucre per cremar la crema
Elaboració amb panificadora
Primerament posem en marxa la panificadora seleccionant el programa de fer massa ( a la Moulinex és el número 11)
Agreguem els següents ingredients al recipient de la panificadora en aquest ordre: la llet, la mantega, els ous batuts, el sucre glas, la sal, la farina i el llevat. Posem en marxa la panificadora i esperem que acabi el programa ( dura 1 h 30 minuts )
Un cop finalitzat el programa treiem la massa i la posem sobre el marbre i fem 9 boles de 75 gr.cadascuna. Amb la resta de massa fem una altre bola que serà més grossa que les anteriors.
Posem un paper de forn sobre una safata d'enfornar, disposem la bola més gran al mitg i les altres 9 al voltant d'aquesta. Deixem reposar la massa una hora en un lloc amb temperatura elevada ( millor per sobre dels 25ºC ). Una vegada la massa hagi començat a pujar la massa, la pintem amb l'ou batut per decorar i escampem l'ametlla filetejada per sobre. Us recomano que escalfeu el forn a uns 50 º C. Una vegada hagi assolit la temperatura el tanqueu i poseu la massa uns 10 minuts aproximadament així la margarida torna a pujar i s'infla més. La tornem a treure i ara si, escalfem el forn a 180 ºC. Una vegada estigui calent enfornem la margarida durant uns 20 minuts sense posar el ventilador del forn.
Elaboració a mà
Primerament recomano veure aquest enllaç http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1578073873?bctid=9341658001
En un bol posem la farina, el llevat, la mantega , la sal, el sucre, els ous, i la llet. Ajudats d'una rasqueta de plàstic es van barrejant de forma circular tots els ingredients fent rodar el bol fins que tinguem una massa enganxosa. Traiem la massa i la posem sobre d'un marbre i la comencem a treballar. La tècnica consisteix en incorporar a la massa la quantitat màxima d'aire possible practicant moviments d'estiraments, posant els dits per sota elevant la massa i estirar-la allunyant-la del cos. Fem estiraments laterals i repleguem la massa per sota i pels extrems. A mesura que fem aquests moviments repetitius la massa s'anirà unint i es desenganxarà del marbre, no defalliu ni cometeu l'error d'incorporar més farina El temps de l'amassat és d'entre 5 i 10 minuts. El resultat serà una massa fina i elàstica. Finalment fem una bola amb la massa i la deixem reposar una hora tapada amb un drap de cuina.
A partir d'aqui seguim el procediment que us he escrit amb anterioritat tallant la massa en 9 boles petites i una de més gran.
Farcit
Per culminar aquest postre, tallarem la margarida en dues parts i amb una màniga pastissera l'omplirem amb crema catalana. ( consulteu la recepta del dia 20 de març). Una vegada plena afegirem sucre i la cremarem amb una pala de cremar crema.
No hay comentarios:
Publicar un comentario