cerca

sábado, 19 de mayo de 2012

Brownie de xocolata

A casa els agrada aquest pastís de xocolata d'origen nordamericà. S'anomena brownie pel color marró que pren de la xocolata. Sovint es farceix de fruits secs com ara les nous. També pot dur xocolata blanca. És una de les postres que agrada molt a la canalla, no patiu que no us en quedarà a  taula.... 
A casa no li afegim fruits, simplement ens agrada el gust trencadís del pastís que es desengruna amb molta facilitat.

Aquest pastís és molt fàcil d'elaborar. Animeu-vos!!!





Ingredients:

  • 200 gr de xocolata per postres ( per exemple Nestlé Postres)
  • 100 gr de sucre 
  • 100 gr  mantega
  • 75 gr farina de rebosteria 
  • 1 sobre de llevat de rebosteria
  • 3 ous
  • opcional : un grapat de nous 
Elaboració:

En un bol de vidre posem la rajola de xocolata trencada a trossets i la mantega ( no importa si la traiem de la nevera al mateix moment). Tapem el bol amb una tapa de vidre o si no en teniu feu una tapa amb un troç de film transparent. Seleccionem l'opció descongelar del microones i escalfem durant uns minuts. Pot ser de 3 a 4 minuts, no obstant això, hem de vigilar ja que cal treure el bol i remenar la barreja de la xocolata amb la mantega fins que quedin els dos ingredients ben integrats i  vigilar que no ens bulli la xocolata. Seguidament incorporem el sucre i remenem.  Batem els ous i els incorporem a la barreja anterior, tornem a remenar. Ara garbellem la farina i el llevat i amb molt de compte l'afegim a tot l'anterior. ( si volem podem posar-hi  ara les nous ).
Forrem amb  paper de forn  un motllo amb base desmuntable i  ho aboquem dins.

Escalfem el forn a 180º C i enformen durant 30 minuts aproximadament, alerta  que no se'ns cremi.

També podem utilitzar motllos de magdalenes enlloc d'un motllo gran.

2 comentarios:

montse dijo...

hola, feia dies que estaba buscant la teva página una amiga em va dir que tenies receptes molt bones,
aixi que prenc nota del teu brownie, i el fare aquet cap de setmana, ja et dire que tal em surt, la reposteria i jo no ens portem be

Frankbread dijo...

Hola Montse,ja veuràs que és molt fàcil de fer i el resultat és magnífic. Sobre tot si hi ha nens a la família, són els primers en tastar-lo!!