cerca

miércoles, 8 de febrero de 2012

Pa "prenyat" de xistorra

Fa dies que em rondava pel cap fer aquest senzill i exquisit entrepà. 
Mmmmm.....el flaire del xoriço quan es va coent al forn, deliciós...
Aquest  entrepà també el podem fer  amb formatge o bé d'altres embotits. 
Bé, he pres com a referència la recepta del nostre flequer Badaloní Xavier Barriga però he modificant la quantitat "a la baixa" del llevat, ja que vaig creure que potser s'inflarien molt.

És una recepta molt fàcil de preparar, no cal cap estri especial per fer la massa i si voleu els pans preparats es poden congelar.  Amb 1/2 kilo de farina surten 10 panets.





Ingredients

  • 500 gr. farina de força.
  • 10gr. sal.
  • 300 cc d'aigua.
  • 2 gr. llevat de pa, marca Maizena.
  • xistorra.
  • oli d'oliva polveritzat.

Elaboració

En primer lloc posem la farina l'aigua i la sal i ho  barregem en un recipient. També podeu  fer un volcà sobre el marbre o taula i anar lligant la farina, l'aigua i la sal. Abans d'acabar de fer la massa  poseu-hi el llevat, això és de vital  importància ja que el llevat i la sal no són bons amics i si els posem en contacte directe inhibirem l'acció del llevat. Si veiem que la massa s'enganxa, la podem deixar descansar uns minuts per tornar a treballar-la posteriorment. 

Quan tinguem la masa preparada ( no ha de quedar enganxosa al tacte ) fem bocins de 80 grams, els deixem reposar en forma de bola uns 30  minuts, cobrim les boles amb un drap per tal que no s'assequi.

Un cop passat aquest temps, sobre el marbre amb farina aplanem la massa amb un corró i posem un trocet de chistorra un xic més petit que l'enbolcall de massa.  Emboliquem la xistorra i assegurem-nos que la massa quedi ben tancada. Posem els panets sobre una safata de forn. 

Ara a l'hivern podem deixar els panets fermentar entre una i dues hores abans d'enfornar. Jo ho vaig fer amb el forn apagat, finalment  polveritzem oli d'oliva per sobre amb un polveritzador d'oli abans d'entrar al forn a coure.

Escalfem el forn a 250º C. i enfornem durant uns 20 a 25 minuts amb escalfor sota i ventilador.

* Recomano  servir els panets de seguida i no esperar que estiguin del tot freds. 

No hay comentarios: