cerca

domingo, 19 de febrero de 2012

Coca de vidre

Per berenar  una opció és prendre un cafè amb llet o xocolata acompanyat d'una coca de vidre. La coca de vidre és un postre típic català elaborada a base de farina, sucre, pinyons i anís. És molt fàcil de fer , el secret consisteix en estirar la massa ben prima per tal que sigui ben cruixent un cop sigui freda.




Ingredients

  • 480 gr. farina
  • 260 cc aigua
  • 5 gr. llevat fresc  marca Levital 
  • 10gr. sal
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • sucre
  • anís del Mono

Elaboració

Jo faig servir la panificadora Moulinex per fer la massa utiltzant el programa número 11, que es fa servir per pastar la pizza.  Us ho dic per poder estalviar feina, encara que no cal tenir panificadora per pastar la massa. Seguim els mateixos passos que he descrit per fer els pans "prenyats". Un cop hagi reposat la massa la  tallem  en bocins i amb un  corró aplanem la pasta ben prima i l'extenem sobre el marbre  en forma d'òval  en peces de 40 cm de llarg i 12 cm d'ample . Posem la pasta sobre paper de forn en una safata d'enfornar.

Posem el sucre sobre la pasta estirada i reguem amb anís del Mono, finalment repartim els pinyons per sobre.

Escalfem els forn a 180 ºC. Enfornem la coca durant 10 minuts al forn vigilant que no es cremi. Un cop sigui fora del forn mullem les coques una mica amb anís del Mono i deixem que es refredi.




No hay comentarios: