cerca

jueves, 5 de enero de 2012

Calzone de cansalada viada, xampinyons, formatge de cabra i olivada


Una altra forma de menjar la clàsica pizza és en forma de cresta o " empanadilla". L'elaboració és la mateixa que la de la pizza, enlloc d'extendre tots els ingredients sobre la massa, només ho farem sobre una meitat i així poder segellar-la.
Si tenim  la massa de pizza congelada, en pocs minuts podem tenir llest una calzone al plat.
Una curiositat; sembla ser que el nom d' aquesta especialitat italiana ve donat per la  forma que pren semblant als bolquers...


Ingredients 

  • Tomàquet per a la base.
  • Orenga.
  • Formatge mozzarela.
  • Cansalada viada picada fregida ( tres talls primets).
  • Xampinyons ( laminats i fregits prèviament).
  • Olivada.
  • Formatge de cabra .
  • Oli d'oliva i sèsam.

Elaboració

  1. S'escampa el tomàquet i s'afegeix l'orenga a sobre.
  2. Es reparteix una base de formatge mozzarella.
  3. Afegim la cansalada picada i fregida sobre el formatge.
  4. Seguidament hi posem els xampinyons .
  5. Tallem diverses rodanxes de formatge de cabra i les disposem a sobre.
  6. Afegim l'olivada amb una cullera petita.
  7. Segellem la calzone i pintem la superfície amb oli i posem sèsam a sobre.
  8. Escalfem el forn amb el ventilador posat i enfornem a 250 graus ( amb el grill posat).
  9. Courem durants uns 10 minuts o bé quan veiem que sigui daurada.
  10. Cal vigilar que no s'ens cremi....

No hay comentarios: