Una altra forma de menjar la clàsica pizza és en forma de cresta o " empanadilla". L'elaboració és la mateixa que la de la pizza, enlloc d'extendre tots els ingredients sobre la massa, només ho farem sobre una meitat i així poder segellar-la.
Si tenim la massa de pizza congelada, en pocs minuts podem tenir llest una calzone al plat.
Una curiositat; sembla ser que el nom d' aquesta especialitat italiana ve donat per la forma que pren semblant als bolquers...
Ingredients
- Tomàquet per a la base.
- Orenga.
- Formatge mozzarela.
- Cansalada viada picada fregida ( tres talls primets).
- Xampinyons ( laminats i fregits prèviament).
- Olivada.
- Formatge de cabra .
- Oli d'oliva i sèsam.
Elaboració
- S'escampa el tomàquet i s'afegeix l'orenga a sobre.
- Es reparteix una base de formatge mozzarella.
- Afegim la cansalada picada i fregida sobre el formatge.
- Seguidament hi posem els xampinyons .
- Tallem diverses rodanxes de formatge de cabra i les disposem a sobre.
- Afegim l'olivada amb una cullera petita.
- Segellem la calzone i pintem la superfície amb oli i posem sèsam a sobre.
- Escalfem el forn amb el ventilador posat i enfornem a 250 graus ( amb el grill posat).
- Courem durants uns 10 minuts o bé quan veiem que sigui daurada.
- Cal vigilar que no s'ens cremi....
No hay comentarios:
Publicar un comentario