cerca

domingo, 29 de enero de 2012

Mini plum- cakes de mango i xocolata

Aquest Nadal em van regalar uns motllos de mini cake de silicona. Ja fa dies que vaig darrere de fer una recepta, el que no tenia clar era si  fer-ne una de dolça o bé salada. Finalment m'he decidit pel dolç, ja que havia de fer la coca que faig cada setmana per esmorzar de bon matí i així he aprofitat.
Aquest dolç és més greixós que les coques clàssiques de iogurt, ja que duu mantega i nata. Això si... li atorga un final escandalosament bo....
El secret està en batre molt i molt bé els ous amb la nata i la mantega, per aquest motiu he utilitzat una batedora per fer la feina..

Ingredients

  • 4 ous.
  • 300 gr. de farina especial rebosteria
  • 260 gr. de sucre.
  • 125gr.de mantega  
  • 1 brik de nata líquida per cuinar
  • 1 ratllada de pela de llimona.
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla..
  • 1/2 sobre de llevat de rebosteria ( Royal per exemple )
  • 1 pot de mango en conserva
  • xocolata fondant trencada a trocets

Elaboració

1.  Batem els ous fins que quedin ben blancs i augmentin el volum. Aboquem el sucre. Aquest pas és molt important ja que la coca serà més esponjosa si batem bé els ous. Com us he dit abans, jo  ho he fet amb la batedora que és més fàcil i el resultat millor.
2.   Afegim la mantega fosa  la vainilla. 
3.  És el moment de posar el brik de nata.
4.   Incorporem la ratllada de llimona.
5.   Garbellem la farina i el llevat, i tot seguit ho afegim a la barreja junt amb la xocolata.
6.  Aboquem la massa en els motllos de mini-cake omplin-los fins la meitat.
7.    Per últim posem el mango  tallat a sobre la massa de cada motllo.
8.    Escalfem el forn a 180ºC.
9.    Enfornem a 180ºC amb l’opció turbo durant 15' i després daurem la part de dalt amb 5' més.
10. Punxem amb un punxó o ganivet per saber si estan cuits.
11. Deixem refredar sobre reixeta.

2 comentarios:

Eva Flores dijo...

quina pinta tenen els plum-cakes!!!

Frankbread dijo...

Gràcies Eva!!!!