cerca

martes, 31 de marzo de 2020

Massa de pizza fermentada amb farina de Super

Hola!!! ja se ha passat molt de temps de que vaig publicar l'última recepta.. potser massa.

Tan se val, potser el confinament ha estat una bona excusa per retornar a publicar al blog.

Avui us porto una recepta de pizza ultra bona, com fan els italians, preparant la pasta un dia abans de fer la pizza per tal que sigui ben digerible. Per aquest motiu deixarem la pasta  feta durant com a mínim unes 24 hores a la nevera, encara que pot estar fins a tres dies.






     Ingredients: ( per a tres pizzes entre 250 i 300 g ) 
  •  160 g de farina de força ( Mercadona )
  •  280 g de farina comuna ( Sorli )
  •  60   g de farina d'espelta (Mercadona )
  •  325 cc d'aigua
  •  7     g de llevat fresc
  •  13  g de sal


Elaboració:

Barregem les tres farines, comencem a fer la pasta, es pot fer a ma o bé amb la pastadora. Jo vaig fer -ho amb la pastadora. El temps de pastat és de 20 minuts. 
Posem la farina barrejada al vol i afegim una bona part de l'aigua amb el llevat que haurem prèviament desfet en aquesta. A mesura que la farina vagi absorbint l'aigua anirem pastant a una velocitat mitjana. Abans de finalitzar el pastat afegirem la sal. 
El pastat finalitza quan la pasta té un aspecte llis.
Deixarem reposar en un bol pintat amb oli i tapat amb film transparent durant una hora a temperatura ambient.
Una vegada finalitzat el procés posarem el bol a la nevera i la podrem utilitzar al cap de les primeres 24 h.
Us recomano treure la pasta de la nevera unes tres hores abans, si és hivern, abans de donar-li forma a les pizzes. Jo el que faig és una vegada la trec de la nevera, és fer tres boles i les deixo reposar al marbre de la cuina amb una mica de farina sota per tal que no s'enganxin ( tapades amb film )
Quan ha passat el temps de repòs i la pasta s'hagi atemperat veureu que han duplicat el seu volum.
Doneu forma a les pizzes intentant no xafar les vores per tal que després us faci l'anomenat " corniccione " que diuen els italians. No recomano en cap cas fer servir el rodet. Si veieu que no s'estira prou, deixeu-la reposar 5 minuts.







No hay comentarios: