Ingredients:
- 480 g de farina de força amb 13% proteïna
- 347 cc d'aigua mineral a 35º C
- 8 g de llevat fresc per preparar pa
- 8 g de sal
Elaboració:
Escalfem l'aigua a una temperatura de 35ºC. Dissolem el llevat en l'aigua tèbia. Barregem la meitat de la farina i el llevat amb l'aigua en un recipient, ho farem amb una forquilla durant uns segons. Afegim la sal i remenem, seguidament incorporem la resta de la farina i barregem durant un parell de minuts. Veureu que la massa queda grollera. Taparem el recipient i el posarem a la nevera reposant unes 24 hores. Al dia següent el procés de fermentació haurà transformat la massa grollera en una bola elàstica i esponjosa.
L'avantatja de fermentar la massa a la nevera és que a baixes temperatures, entorn als 5º C, el llevat tarda més a extraure els sucres de la farina i es potencia el sabor i els aromes dels cereals.
Si ho voleu, podeu deixar la massa fins a una setmana a la nevera.
No hay comentarios:
Publicar un comentario