cerca

sábado, 11 de marzo de 2017

Massa de pizza express

Avui farem una massa de pizza amb poc esforç, de fet no necessitarem cap mena d'estri per preparar la massa, solament  un recipient i una forquilla. El resultat obtingut és espectacular.

Ingredients:


  • 480 g de farina de força amb 13% proteïna
  • 347 cc d'aigua mineral a 35º C
  • 8 g de llevat fresc per preparar pa
  • 8 g de sal






Elaboració:

Escalfem l'aigua a una temperatura de 35ºC. Dissolem el llevat en l'aigua tèbia. Barregem  la meitat de la farina i el llevat amb l'aigua en un recipient, ho farem amb una forquilla durant uns segons. Afegim la sal i remenem, seguidament incorporem la resta de la farina i barregem durant un parell de minuts. Veureu que la massa queda grollera. Taparem el recipient i el posarem a la nevera reposant unes 24 hores. Al dia següent el procés de fermentació haurà transformat la massa grollera en una bola elàstica i esponjosa.
L'avantatja de fermentar la massa a la nevera és que a baixes temperatures, entorn als 5º C, el llevat tarda més a extraure els sucres de la farina i es potencia el sabor i els aromes dels cereals.
Si ho voleu, podeu deixar la massa fins a una setmana a la nevera. 



No hay comentarios: