cerca

domingo, 9 de junio de 2013

Coca de Llavaneres

S'acosta la revetlla de Sant Joan i les coques són l'element principal d'aquesta data en la que celebrem el començament de l'estiu. De coques en trobem de molts tipus, fonamentalment de brioix, amb fruita, farcides de crema o bé de llardons. Per a la recepta d'avui he elaborat una coca diferent. Es tracta de la Coca de Llavaneres, aquesta és originària de Sant Andreu de Llavaneres, es fa en forma de rectangle, la base és de pasta de full i es farceix de crema i massapà, finalment es decora amb pinyons i sucre. En aquesta ocasió l' he fet sense el massapà, si en poseu  us quedarà una coca ben cruixent.



Ingredients:
  • 2 làmines de pasta de full
  • 1/2 litre de crema catalana
  • 100 g clares d'ou en forma de merenga
  • 100 g sucre
  • 50 g pinyons 
Puré de Massapà: 
  • 75 g ametlla en pols
  • 75 g sucre
  • 2 clares d'ou
Elaboració:

Primerament elaborem el massapà barrejant l'ametlla en pols, el sucre i les clares d'ou fins que tingui una consistència de puré. Reservem
Fem una crema segons la recepta descrita al blog ( punxeu enllaç ) i reservem.
Empolsinem amb farina el marbre de la cuina i estirem una mica làmina de pasta de full. Posem la làmina sobre una plata amb paper de forn. Punxem amb una forquilla la làmina per tal que no s'infli la massa de forma desigual. Repartim la crema de manera que ens quedi un centímetre al voltant i així poder enganxar amb la segona làmina de pasta de full. Una vegada hem cobert amb la làmina posem el puré de massapà per sobre i acabem incorporant les clares en  forma de merenga.( batre les clares a punt de neu ) per tota la superfície de la làmina. Per últim repartim els pinyons per sobre i el sucre.

Enfornem a 180º C durant uns 25 a 30 minuts 




No hay comentarios: