El plat que avui us porto és un curry de pollastre i xampinyons i d'arròs thai. L'arròs thai és una varietat d'arròs de gra llarg d'orígen tailandès que ens va molt bé per acompanyar plats orientals. La recepta l'he adoptat del blog que segueixo de Trotamundos, http://food-and-cook.blogs.elle.es/. a la que li tenen una devoció familiar considerable.
El curry de pollastre l'he preparat en dues ocasions anteriors i a casa ens ha agradat molt. Aquesta menja no és gens picant i crec que és un bon propòsit poder-se apropar al món de les espècies, ja que el curry és una barreja d'orígen asiàtic de diferents espècies orientals. La poma ratllada aporta al plat una dolçor contrastada.
Ingredients: (4 a 5 persones)
- 1 kg de pit de pollastre tallat a trocets
- 5 tassetes d'arròs thai
- 1 safata de xampinyons de 350 gr.
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- 1 poma ratllada
- 1 brik de nata per cuinar
- 150 cc. vi blanc
- 150 cc de llet
- 200 cc d'aigua
- sal
- pebre
- 3 culleradetes de curry
- oli d'oliva
Elaboració:
Tallem el pollastre a trocets petits i el salpebrem. Seguidament el fregim en una cassola durant uns minuts amb oli fins que quedi enrossit. A continuació el treiem de la cassola i fregim amb l'oli que ens queda, la ceba ben picada, els grans d'all i els xampinyons laminats.Un cop s'ha enrosit la ceba i els alls tornem el pollastre a la cassola amb la poma ratllada, el curry i el vi blanc, remenem i deixem fer xup-xup al voltant d'uns 5 minuts. Tot seguit hi aboquem l'aigua, la llet i la sal. Posem el foc baixet i tapem la cassola entre 15 i 20 minuts. 5 minuts abans d'acabar la cocció posem la nata de cuinar i remenem un parell de minuts més. Rectifiquem de sal si s'escau i servim.
Acompanyem el plat d'arròs oriental thai, també pot ser basmati o qualsevol arròs aromàtic.
L'arròs thai comença a ser popular al nostre país i el podem trobar a molts comerços i grans superfícies, com per exemple a Mercadona, Lidl, Carrefour i Alcampo.
La cocció de l'arròs es fa amb aigua i sal durant uns 12 minuts.
No hay comentarios:
Publicar un comentario