cerca

martes, 24 de julio de 2012

Albergínies farcides de carn

A l'estiu tenim la sort de poder tastar les millors albergínies ja que és quan al nostre país s'en fa la collita d'aquest fruit. Aquesta verdura originària de l'ïndia i parenta dels tomàquets la podem elaborar de formes diferents, arrebossada, en samfaina, en forma d'humus, en pastís, canelons, etc. Avui us portouna manera molt clàssica de fer les albergínies que és farcir-les de carn picada.









Ingredients: ( 3 persones )

  • 3 albergínies
  • 300 gr de carn picada ( pot ser de porc i vedella)
  • 1 ceba petita de figueres o bé 1 ceba tendra
  • 1 pebrot verd petit
  • 1 gra d'all
  • 150 gr de tomàquet triturat
  • orenga ( també pot ser alfàbrega )
  • Formatge ratllat ( Parmesà o Emmental )
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Salsa beixamel ( amb 1/2 litre n'hi ha prou )

Elaboració:

Tallem les albergínies per la meitat i fem diversos talls sobre la polpa sense que el ganivet ens arribi a tocar la pell, ja que ens esgarraria el plat. Les enfornem a 200º C durant uns 20 minuts o bé fins que la polpa estigui cuita. Un cop es refredin treiem la polpa i reservem, cal anar amb compte de no trencar la pell.
Tallem la ceba ben picada i l'all,  el pebrot talladet a daus i ho sofregim en una paella amb una mica d'oli. a continuació incorporem la carn picada. Deixem fer xup-xup uns 4 minuts, seguidament aboquem la polpa de les albergínies ( jo pico la polpa amb la picadora )  i finalment afegim el tomàquet triturat, l'orenga i salem. Deixem coure uns 4 minuts més a foc baixet. Si s'escau rectifiquem de sal.

Una vegada s'ha refredat tot el farcit, s'omplen  les pells de les albergínies que tindrem  sobre una safata d'enfornar i les cobrim amb la salsa beixamel. Posem formatge ratllat per sobre i les enformem només amb el grill a 190º C fins que comencin a daurar-se.

Per preparar la salsa beixamel escalfem  1/2 litre de llet i desfem una cullerada de mantega a dins. Posem un polsim de sal, pebre blanca i nou moscada. A banda dissolem un parell de cullerades de farina amb una mica de llet tèbia. Una vegada disolta la farina l'afegim a la llet i la mantega i anem remenant fins que ens quedi lligada la salsa.
Si no teniu temps o us fa mandra de fer la beixamel, podeu comprar-la envasada en molts comerços. Jo he tastat la que venen a l'area de Guissona i està prou bona.







No hay comentarios: