Ja tornem a empendre de nou l'activitat després d'uns dies de descans....
La recepta que avui us presento és molt senzilla que de ben segur agradarà als més petits de casa. Es tracta de fer unes creps i farcir-les de xampinyons, bacó i pernil dolç. Aquest plat es pot acompanyar d'una salsa de iogurt.
Les creps són d'origen francès preparades fonamentalment amb farina de blat, llet, ou i sucre. Les creps poden ser dolces o bé salades. Durant els darrers anys les creps s'han anat popularitzant arreu i les trobem a moltes cafeteries, geladeries i restaurants. Al nostre país és una menja típica de tarda, i s'acompanyen farcides de xocolata, melmelada, nata i la versió salada generalment de permil dolç i formatge.
La recepta proposada avui és l'adaptació d'una recepta d'en Karlos Arguiñano, del qual en sóc un fidel seguidor.
*Suggereixo fer aquest plat per sopar.
Ingredients per elaborar les creps : ( (11 creps )
- 400 cc de llet sencera
- 200 gr. farina de blat
- 2 ous
- sal
- un rajolinet d'oli d'oliva
Ingredients per al farcit:
- 400 gr. xampinyons
- 100 gr.bacó talladet
- 80 gr. pernil dolç
- 2 alls grans
- oli d'oliva
Salsa:
- 1 iogurt natural
- 1/4 de llimona escorreguda
- alfàbrega fresca
- formatge blau (opcional )
Elaboració:
En un vas de túrmix o batedora posem la farina, els ous, la llet, un polsim de sal i un rajolinet d'oli d'oliva. Seguidament passem el batedor fins que ens quedi una textura cremosa i sense grumolls. Si tenim una crepera l'escalfem al foc i si no utilitzem una paella de 20 cm de diàmetre que sigui nova i tinguem la garantia que no s'enganxi. Quan la paella sigui calenta hi aboquem dins una petita quantitat de la massa cremosa de les creps fins que quedi ben repartida al fons. Cal anar en compte ja que de seguida es cou i cal donar-li la volta per fer la crep per l'altre cara. Ull no us cremeu!!!. Un cop heu fet les creps reserveu-les en un plat.
A continuació laminem els xampinyons i els fregim en una paella amb una mica d'oli i els 2 grans d'all talladets, salem lleugerament i reservem.
Fregim el bacó durants uns minuts i reservem.
Després de fregir el bacó em vaig estimar passar-lo per la picadora juntament amb el pernil dolç.
Posteriorment repartim el farcit sobre les creps (xampinyons, el bacó i el pernil dolç) i els enrotllem.
Escalfem una paella amb oli i freguim les creps, us quedaran semi cruixents.Un cop fregides les deixem escòrrer sobre paper absorbent per eliminar l'excés d'oli.
Si voleu podeu acompanyar-les amb una salsa podeu elaborar-la amb un iogurt natural, un rajolinet de llimona i unes fulles d'alfàbrega. ( passat per la batedora o túrmix)
Si us agrada una salsa més forta podeu afegir-hi un trocet de formatge blau.
Servir les creps calentes.
No hay comentarios:
Publicar un comentario