cerca

viernes, 18 de abril de 2014

Plum cake de cacau i poma

El plum cake és un pa de pessic allargat que normalment va farcit de panses i fruita confitada, encara que es pot farcir del que es vulgui. En aquest cas l'he fet amb cacau i poma i és molt semblant a la coca de iogurt.






Ingredients:
  • 1 iogurt de llimona
  • 4 ous
  • 4 mesures del iogurt de farina de rebosteria 
  • 1 mesura  del iogur d'oli d'oliva
  • 1 sobre de llevat de rebosteria
  • 2 mesures del iogurt de sucre
  • 1 pela de llimona ratllada
  • 1 rajet d'aroma  de vainilla
  • 3 culleradetes de cacau pur en pols 
  • 50 cc de rom
  • 2 pomes petites






Elaboració:

En un bol batem els ous amb unes baretes, afegim el iogurt de llimona, la pela de llimona picada i el sucre, seguim batent, posem un rajet  d'aroma de vainilla, el rom i l'oli d'oliva. Garbelem la farina i el llevat i ho afegim al bol amb els altres ingredients. Una vegada està tot ben integrat separem la massa en dues parts. A una de les parts li afegim el cacau en pols. Amb una forquilla anem integrant el cacau a la massa. 
En un motllo de plum cake que prèviament haurem untat amb mantega i farina anirem posant una capa de la massa i una altre a sobre amb la massa de xocolata fins que esgotem ambdues masses.
Rematem per sobre de la massa amb trocets de poma.
Esclafem el forn a 100 graus . Una vegada estigui calent enfornem durant 1 hora a 175 graus amb calor de sola. Els últims 5 minuts engeguem el ventilador per coure la part de sobre.








No hay comentarios: