Com cada divendres al vespre, la pizza és present als sopars de casa. Us proposo fer una pizza amb contingut 100% vegetal, amb tomàquet, ceba, carxofa, pebrot, carbassó, xampinyons o el que vosaltres hi volgueu posar!!!
Us escric també una formulació de la massa de pizza. Amb tots els ingredients obtindreu unes 6 parts de 230 g. Cadascuna de les porcions equival a una pizza de tamany familiar.
Ingredients:
- 784 g de farina Antimo Caputo
- 216 g de farina de força
- 125g de sémola de blat
- 24 g d'oli d'oliva
- 25 gr. llevat marca Levital
- 24 g de sal
- 600 cc d'aigua mineral
- verdures a gust de cadascú
- formatge mozzarella
- formatge Grana Padano/Parmesà ( per gratinar )
Elaboració:
Podem pastar a ma o a màquina. Si ho fem a ma posem la farina en un bol, la sèmola, el llevat esmicolat a trocets finalment la sal i l'aigua. Cal evitar el contacte de la sal amb el llevat, ja que aquest es desactiva si estan en contacte. Anem fent moviments circulars amb la ma per barrejar-ho bé, finalment hi posem l'oli. Pastem uns 5 a 7 minuts fins que notem que la massa sigui suau i homogènia. La sèmola fa que la massa al coure esdevingui cruixent. En acabar ja podem dividir la massa en trossos de 230 g. Fem boles i les congeleu si no pizzes al mateix dia.
Pel farcit de la pizza vegetal se li pot posar carabassó, tomàquet a rodanxes, xampinyons, pebrot vermell o verd, ceba, carxofa, olives....
Enfornar al forn, sobre pedra, si en teniu, a uns 300 graus durant uns minuts fins que sigui feta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario