cerca

viernes, 14 de marzo de 2014

Pizza vegetal


Com cada divendres al vespre, la pizza és present als sopars de casa. Us proposo fer una pizza amb contingut 100% vegetal, amb tomàquet, ceba, carxofa, pebrot, carbassó, xampinyons o el que vosaltres hi volgueu posar!!! 
Us escric també una formulació de la massa de pizza. Amb tots els ingredients obtindreu unes 6 parts de 230 g. Cadascuna de les porcions equival a una pizza de tamany familiar.




Ingredients:
  • 784 g de farina Antimo Caputo 
  • 216 g de farina de força
  • 125g de sémola de blat
  • 24 g d'oli d'oliva
  • 25 gr. llevat marca Levital
  • 24 g de sal
  • 600 cc d'aigua mineral
  • verdures a gust de cadascú
  • formatge mozzarella
  • formatge Grana Padano/Parmesà ( per gratinar )

Elaboració:

Podem pastar a ma o a màquina. Si ho fem a ma posem la farina en un bol, la sèmola, el llevat esmicolat a trocets finalment la sal i l'aigua. Cal evitar el contacte de la sal amb el llevat, ja que aquest es desactiva si estan en contacte. Anem fent moviments circulars amb la ma per barrejar-ho bé, finalment hi posem l'oli. Pastem uns 5 a 7 minuts fins que notem que la massa sigui suau i homogènia. La sèmola fa que la massa al coure esdevingui cruixent. En acabar ja podem dividir la massa en trossos de 230 g. Fem boles i les congeleu si no pizzes al mateix dia.

Pel farcit de la pizza vegetal se li pot posar carabassó, tomàquet a rodanxes, xampinyons, pebrot vermell o verd, ceba, carxofa, olives....

Enfornar al forn, sobre pedra, si en teniu, a uns 300 graus durant  uns minuts fins que sigui feta.


No hay comentarios: