cerca

jueves, 3 de octubre de 2013

Pa de motllo integral amb anous

Fa un segle que no publico recepta, per ser més exacte un mes i mig. Entre  vacances i altres obligacions s'explica aquest temps de sequera culinària. Avui he decidit esmenar-ho amb la publicació d'aquest pa senzill i bo. és extremadament senzill de fer i no us cal cap màquina per pastar la massa. Ja ho veureu.




Ingredients:
  • 250 g farina de força
  • 250 g farina integral
  • 300 cc aigua
  • 10 g sal
  • 10 g de llevat fresc o 4 g de llevat sec per a fer pa
  • 20 g de mantega
  • 10 g de mel
  • un bon grapat d'anous
  • llavors de sèsam (opcional )

Elaboració:

Pesem les farines, la sal, el llevat, la sal la mantega, l'aigua i la mel. En un bol posem les farines  afegim l'aigua, la sal i la mantega una mica desfeta ( l'haurem deixat a  temperatura ambient una estona) afegim la mel i finalment el llevat. Amb la ma barregem tots els ingredients fins que estiguin ben units, aquest procés dura uns 5 minuts. Traiem la pasta del bol i la posem sobre el marbre i la pastem uns 5 minuts més. Al final del procés incorporem les anous. Bolegem la massa i la dipositem al fons del bol amb una mica de farina, deixem reposar la massa tapada amb un drap una hora en un lloc calent de la cuina. Al cap d'una hora la massa haurà doblat el seu volum a causa de la fermentació. La desgasifiquem i l'estirem en forma de xurro per adaptar-la al motllo de cake prèviament untat amb oli, posem el sèsam per sobre. Tornem a deixar-la fermentar una hora més tapada amb un drap dins del motllo.

Encenem el forn  i elevem la temperatura a 200 graus. Enfornem el pa durant 45 minuts posant-lo a mig forn amb calor de sola. Un cop cuit retirem el pa del motllo i el deixem refredar sobre una reixeta.


.

2 comentarios:

Mauricio Chinchilla dijo...

Hey Americano...
Feliz Sant Francesc....
Te seguimos desde las américas... o mejor desde esta 'Locombia' querida..
A ver cuándo vienes a vernos...
Saludos a la familia
Mauricio
mauro.chinchilla@gmail.com
http://barichareando.blogspot.com/

Frankbread dijo...

Gracias Mauri!!! Un abrazo humilde y franciscano, como siga la cosa como va tal vez tengamos que cambiar de país. Hace unos dias un catalán afincado en Bogotá se referia vuestro país como una excelente tierra de acogida. Un beso para Anna!!!