cerca

domingo, 24 de marzo de 2013

Timbal de bacallà amb patates i alberginia escalivada amb salsa de pebrot del piquillo

El bacallà és sense cap mena de dubtes un dels ingredients més cuinats de Setmana Santa. El costum de menjar peix els divendres de Quaresma s'ha anat perdent amb el pas dels anys i poca gent se'n recorda, per això us proposo un plat elaborat amb lloms de bacallà, aquesta part d'aquest peix és una de les més apreciades i gustoses. Animeu-vos a cuinar-lo per Divendres Sant i ja veureu que bo!!!




Ingredients: ( per a 2 persones )


  • 4 lloms de bacallà ( 450 g )
  • 2 patates grans
  • 1 ceba mitjana
  • 1 albergínia gran escalivada ( marinada amb una mica d'oli i sal )
  • 1 litre d'oli d'oliva
  • 1 bric de nata per cuinar ( 100 ml )
  • 1 ramet de romaní fresc ( també pot ser  sec )
  • Un pot de pebrots del piquillo 
  • 5 dents d'all
  • Formatge per gratinar ( pot ser de cabra o parmesà )
  • Sal

Elaboració:

Posem l'oli a escalfar en un recipient, l'aromatitzem amb el ramet de romaní i els alls. Quan l'oli estigui calent confitem els lloms de bacallà durant 5 minuts. Reservem sobre paper absorbent per treure l'excés d'oli.
Tallem les patates a rodanxes de 1/2 cm i les fregim al mateix oli, quan estiguin  cuites les reservem sobre paper absorbent. Salem. Fregim la ceba tallada i reservem. Ara muntarem el timbal amb una anella per emplatar. Primerament posarem una capa de bacallà, una capa de patata, la ceba i una capa d'albergínia. Si l'anella que teniu és prou alta torneu a fer una altra capa com abans. Finalment coronem amb formatge per sobre.
L'all, només va servir per aromatitzar l'oli.

Escalfem el forn a 170º i enfornem els timbals uns 5 minuts.

En una paella amb un xic d'oli fem una salsa amb 4 pebrots del piquillo. Els sofregirem lleugerament i aboquem la nata sobre els pebrots. Reduïm durant 2 minuts i passem pel túrmix. Us ha de quedar una salsa cremosa.

Emplatem posant la salsa en un plat i posem el timbal a sobre. Servim ben calent.

Bon profit i bona Setmana Santa!!!!!!!!

2 comentarios:

Marosa dijo...

....et superes dia a dia!

Frankbread dijo...

gràcies guapa, tu sempre apunt!!! un petó!!! i bona setmana santa