cerca

domingo, 17 de marzo de 2013

Pa de festucs i fruites confitades

Fa uns mesos vaig comprar un llibre que per a mi és molt interessant s'anomena " 200 recetas de pan", de l'editorial Blume, aquest llibre ens dóna a escollir una gran quantitat de receptes que es poden elaborar amb una panificadora, algunes d'elles s'incien amb el procés de pastat  i tenen el final al forn de casa. Aquesta recepta  l'he adaptada fent un lleuger canvi. En el cas del "sucre mascabado claro" que apareix a la recepta original, l'he canviat per sucre morè. Tampoc he afegit els 50 g de cireres confitades, que a mi no m'agraden massa, ni el sucre glass.
El pa d'avui és un pa que es pot menjar tant per esmorzar com per berenar, si es vol acompanyat d'una melmelada.








Ingredients:


  • 425 g farina de força
  • 75 g festucs
  • 1 ou gran
  • 175 ml de suc de pinya
  • 25 g mantega sense sal
  • 50 g de sucre morè
  • 1 1/4 culleradeta de llevat sec per fer pa
  • 150 g de fruites confitades
  • 1/4 culleradeta de sal 
Elaboració:

Posem els festucs ( hem tret la closca prèviament ) en un recipient amb aigua bullent. Els deixem escaldar uns minutets, d'aquesta forma els podrem pelar fàcilment fregant-los amb un paper de cuina. Els deixem secar una estona.

Engeguem la panificadora i seleccionem un programa de fer pa bàsic, en el cas de la panificadora Moulinex, vaig optar pel programa 2. Seleccionem 750 g. Aboquem dins el recipient de la panificadora ( encaixat dins de la màquina ) primer els líquids, després els sòlids, menys la fruita confitada i els festucs, que els posarem quan la màquina comenci a pitar. Reservem uns quants festucs que posarem quan la pasta comenci a coure, aproximadament quan quedin 43 minuts per acabar. Tot el procés dura unes 2 hores i 12 minuts. 








2 comentarios:

Marosa dijo...

....no trigaré a fer-lo ja que té molt bona pinta, ara mateix tinc la panificadora fent un pa de llavors i olives negres, queda boníssim, la farina és del Lidh.Petonets guapo!

Frankbread dijo...

uauu, fa temps que en vull fer un d'aquests amb una mica de ceba també.
Un petó M. Rosa!!!!