cerca

domingo, 9 de diciembre de 2012

Canelons amb beixamel

S'acosta el Nadal i com es costum per Sant Esteve és preceptiu elaborar els típics canelons. Avui us proposo una recepta de la Montserrat Seguí en la que he introduït  un ingredient més, el pernil serrà. Amb aquesta recepta podreu gaudir d'uns autèntics canelons en companyia de la família.







Ingredients: ( per uns 42 canelons )

  • 350g carn de vedella
  • 400g carn magra de porc
  • 300g pit de pollastre
  • 75g pernil dolç
  • 75g pernil serrà
  • 50g foie gras
  • 1 ceba grossa
  • un gotet de vi blanc
  • una tassa de concentrat de tomàquet
  • 250cc de brou de pollastre
  • oli d'oliva
  • plaques per farcir canelons ( El Pavo, per exemple)
  • sal i pebre
  • formatge ratllat de gratinar

Per a la salsa beixamel :( fórmula per 1 litre de beixamel )
  • 1 litre de llet
  • 60g de farina de blat (farina normal de cuina)
  • 60g de mantega
  • sal
  • nou moscada


Elaboració:


Tallem la carn a trossets petits. En una cassola de fang posem una mica d'oli d'oliva i daurem tota la carn, una vegada la carn estigui daurada, posem la ceba ben picada, deixem daurar la ceba i afegim el vi blanc. Ho deixem coure durant uns minuts deixant que s'evapori l'aigua. Piquem ben fi el pernil dolç i el pernil serrà. Afegim ambdós ingredients a la cassola juntament a la carn, remenem una mica i aboquem el tomàquet, donem unes voltes i fem el mateix amb el brou. Posem la sal i el pebre i ho deixem coure tot uns minuts fins que la carn estigui suficientment cuita. Veureu que és ràpid,  ja que al tallar la carn a trossets petits es cou de seguida. Si teniu una maquina de trinxar passeu la carn per la màquina. Jo vaig fer servir la picadora, picant la carn molt finament. Una vegada tinguem la carn passada i picada la tornem a la cassola on encara hi quedarà un xic de brou. En aquest punt afegim el foie gras i remenem perquè ens quedi tot ben lligat. Ara ja tenim fet el farcit dels canelons.

Per coure les plaques dels canelons posem una olla amb abundant aigua, sal i oli. Quan bulli l'aigua anem introduint les plaques dins l'aigua, baixem el foc ja que si bull amb massa força ens poden trencar, anem remenant fins que estiguin cuites, entre uns 11 i 13 minuts aproximadament. 
Quan estiguin les plaques cuites "al dente" refredeu-les amb aigua freda.

Per elaborar els canelons, posem les plaques cuites sobre un drap de cuina, col·loquem una part del farcit de carn al centre de la placa i enrotllem.

Per fer la beixamel posem a bullir la llet, mentrestant, en una paella fonem la mantega, un cop fosa la mantega hi afegim la farina garbellada a través d'un tamís i remenem durant uns 2 minuts fins que quedi enrossida. Quan  la llet comenci a bullir aboquem la pasta fina de la farina i la mantega i remenem enèrgicament amb un batedor de varetes, posem la sal i la nou moscada i deixem que lligui. Si voleu fer una salsa molt consistent allargueu la cocció. En 5 minuts tindreu una salsa beixamel d'una consistència mitjana preparada per fer-la servir. Va a gustos, hi ha cuiners/es que els agrada lligar molt la salsa i que tingui consistència d'una crema.

Cobrim amb salsa beixamel el fons d'una platera i col·loquem els canelons a sobre, cobrim amb la resta de beixamel i  repartim el formatge ratllat per sobre dels canelons. Enfornem durant uns 13 a 15 minuts.

Consell: Si no voleu tenir tanta feina per Nadal us aconsello que congeleu els canelons fets. Només haureu de descongelar-los,  fer la beixamel i enfornar-los.

Bon Nadal i bons canelons!!!!





















2 comentarios:

Marosa dijo...

...han de ser boníssims, però a mi m'espanta tanta feina!

Frankbread dijo...

Donen una mica de feina, però per Nadal ja els tens preparats.

Petonets!!!