cerca

martes, 11 de septiembre de 2012

Hummus

L'hummus és un aperitiu molt apreciat al món àrab, és un plat senzill,  no és més que un puré espès de cigrons al que se li afegeixen llavors de sèsam triturades, suc de llimona, all, oli i sal. Ara bé, la senzillesa dels seus ingredients i la combinació entre ells fan de l'hummus un plat exquisit.
Aquest puré  el podem prendre acompanyat amb pa criuxent o bé de comparsa  de diverses menges.
Per fer aquest plat podem utilitzar perfectament cigrons envasats.
Tant es pot servir fred com tebi.




Ingredients:
  • 400gr cigrons cuits
  • 1 cullerada de * tahina ( puré de sèsam)
  • Suc d'una llimona petita
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • sal
  • 1 gra petit d'all
  • pebre vermell per decorar
  • aigua o suc de coure els cigrons
Elaboració:

En un bol posem els cigrons (prèviament recomano treure la pell dels cigrons), us quedarà el puré més fi.Afegim una cullerada o cullerada i mitja de tahini, el suc de la llimona, l'oli d'oliva, el gra d'all, i la sal.
Passem pel túrmix i anem afegint aigua per tal que ens quedi la textura adequada, ni molt líquid ni massa espès. Rectifiquem de sal si és precís i ja es pot servir.

* La  tahina és una "mantega" de sèsam que podem trobar en diversos comerços especialitats. També podem elaborar-la a casa. Jo la vaig fer amb 5 cullerades de sèsam torrat triturat amb un molinet de cafè. El sèsam es converteix amb una pasta que cal hidratar amb aigua. per tal que quedi ben fina, finalment afegim un polsim de sal.

No hay comentarios: