cerca

miércoles, 24 de abril de 2013

Dònuts

A qui no li agrada un dònut?  De bon matí, per berenar o simplement perquè et ve de gust i vols donar-te un caprici dolç.
Fa temps que em rondava pel cap publicar la recepta d'aquest típic pastisset ensucrat. No us negaré que és una mica laboriós però gens difícil de fer.
Som-hi!!!


Ingredients:

Per fer el ferment:

  • 120 g de farina de força
  • 120 cc de llet tèbia
  • 10 g de llevat fresc per fer pa ( marca Levital )

Per fer la massa:
  • 450 g de farina de força
  • El ferment preparat
  • 1 pessic de sal
  • 80 cc de llet
  • 75 g sucre
  • 2 culleradetes de mel
  • Un rajolí d'aroma de vainilla (marca Vahiné)
  • Un pessic de canyella en pols
  • 2 ous grans
  • 80 g de mantega pomada
  • Oli, preferiblement de girasol
Per fer la glassa:
  • 150 g de sucre llustre
  • 100 cc d'aigua 


Elaboració:

Primerament fem el pre ferment. En un recipient barregem el llevat esmicolat amb la farina de força i afegim la llet. Amb una forquilla ho anem remenant fins que ens quedi una pasta fina. Tapem el recipient amb una tapa i ho posem a la nevera. Deixem que el llevat faci la seva feina i comenci a fermentar. El procés dura unes 8 hores aproximadament, encara que no es ni molt menys, exacte. Podeu fer-ho al vespre i deixar-ho fins al dia següent.

Al dia següent o bé si ho feu a la tarda, en un recipient posem el pre ferment, la farina de força,  la llet, el sucre, la mel, la canyella, la vainilla, la sal i els ous batuts.Finalment incorporem la mantega a punt de  pomada. Amassem tots els ingredients fins que ens quedi una pasta ben fina. És possible que hagueu d'afegir una mica més de farina si la massa se us enganxa molt als dits. Una vegada heu pastat els ingredients deixeu-la reposar en un bol amb una mica de farina fins que dupliqui el volum ( aproximadament 1 hora a uns 24 graus).

Desgasifiquem la pasta i l'estirem amb un corró, aquesta ha de tenir uns 2 cm de gruix. Tallem amb un talladonuts o bé si no en teniu, es pot fer amb un got invertit i un tap d'ampolla per fer el forat del dònut.
Posem els dònuts sobre paper de forn i feixem que tornin a fermentar tapats amb un drap fins que dupliquin el volum.

Escalfem l'oli en un recipient a 180 graus. Retallem el paper de forn al voltant de cadascú dels dònuts i quan sigui l'oli  ben calent els fregim. Retirem els paper una vegada estiguin els dònuts dins de l'oli. Aneu en compte ja que els dònuts es fregeixen molt ràpid. Posem els dònuts a refredar sobre paper absorbent.

Preparem una glassa barrejant sucre llustre i aigua. Aquesta ha de tenir una textura cremosa. Quan els dònuts siguin encara calents els xopem amb la glassa i deixem escórrer sobre una reixeta. 






1 comentario:

Zaida Sánchez dijo...

Quina bona pinta! Els tornarà a fer i provaré aquesta recepta, que tenen una pinta boníssima! :) Petonets